Posts

Showing posts from November, 2011

passing mark

aku tertanya tanya
kenapa sejak dari dulu aku tak pernah dapat buat yang terbaik
sejak dari sekolah rendah
aku tak pernah dapat nombor 1. dan aku tak pernah bermimpi pun nak dapat number satu
aku kalau dapat number 2 tu aku dah berpuas hati.
masuk sekolah menengah
nak dapat number dua tu susah sangat.
aku usahakan bagi letak nama aku dalam top 10 ja.
top 10 tu pun bukan top 5. selalunya number 8 atau 9 ja laa tak pun ralit sikit.
no 13 14 jadinya.
tapi tu pun dah cukup menggembirakan aku
masuk university pulak. aku tak pernah jadi tertinggi among malaysian in my fakulti. aku selalu dapat 2nd last lah eh
tapi pelik, bila dalam uni aku rasa tak secure dah. perasaan macam orang malaysian lain boleh buat lagi baik dari aku tapi kenapa aku macam bodoh sangat tak leh buat baik macam depa.
and it goes around and around. aku tak pernah jadi tertinggi. sekarang aku tanya? kenapa eh aku tak boleh buat sehabis baik macam malaysian yang lain?
mungkin...
aku tak pernah push diri aku to the limit. …

and i'm not a good servant

Image
assalamualaikum peeps!

aku rasa sangat zero sekarang. aku rasa sekarang ni aku tak buat apa apa pun untuk meningkatkan diri aku. kadang kadang aku berfikir? kenapa tuhan hantar kita ke muka bumi. apabila aku ada di muka bumi ni, ini bukan lah hidup yang infinity. aku ada dunia untuk diambil kira. aku ada akhirat untuk aku kejar. boleh tak bayang betapa susahnya kita nak kejar 2 benda yang opposite.



atau aku yang silap? dunia dan akhirat tu tak opposite tapi bergerak seiring. sebab apa yang kita buat di dunia ni lah akan menentukan hidup kita di sana. cuma yang satu infinity yang satu fixed length dia. seriously, i don't see any idea how to istiqamah dengan perkara perkara baik dengan bergantung kepada aku seorang. macam macam aku dah buat. and i don't see pun aku berjaya..mugkin for 1 or 2 days..tapi esok aku akan jadi balik... same like orang orang yang beriman, i don't want to make sins everyday! sampaikan aku doakan kepada tuhan supaya ampunkan aku ja. sebab aku sangat …