and i'm not a good servant

assalamualaikum peeps!

aku rasa sangat zero sekarang. aku rasa sekarang ni aku tak buat apa apa pun untuk meningkatkan diri aku. kadang kadang aku berfikir? kenapa tuhan hantar kita ke muka bumi. apabila aku ada di muka bumi ni, ini bukan lah hidup yang infinity. aku ada dunia untuk diambil kira. aku ada akhirat untuk aku kejar. boleh tak bayang betapa susahnya kita nak kejar 2 benda yang opposite.



atau aku yang silap? dunia dan akhirat tu tak opposite tapi bergerak seiring. sebab apa yang kita buat di dunia ni lah akan menentukan hidup kita di sana. cuma yang satu infinity yang satu fixed length dia. seriously, i don't see any idea how to istiqamah dengan perkara perkara baik dengan bergantung kepada aku seorang. macam macam aku dah buat. and i don't see pun aku berjaya..mugkin for 1 or 2 days..tapi esok aku akan jadi balik... same like orang orang yang beriman, i don't want to make sins everyday! sampaikan aku doakan kepada tuhan supaya ampunkan aku ja. sebab aku sangat malu nak minta benda lain because i know i am not a good servant >.<

.

Comments

Popular posts from this blog

I used to love methadone dispensing slot

Cara cara melanjutkan pelajaran dalam bidang farmasi diluar negara