Posts

Showing posts from January, 2012

question mark

Image
kadang kadang rasa nak nangis. erm..to be exact tiba tiba.
tiba tiba aku akan rasa nak nanges. kenapa aku ada dekat tempat yang aku ada sekarang ni?
dan benda yang boleh membuat aku miserable secara tiba tiba adalah bila aku terfikir macammana aku boleh come out dengan satu decision untuk tak study dekat tempat yang sekali dengan membe yang aku anggap macam darah daging aku. yang aku kenal luar dalam, yang aku percaya lebih dari keluarga sendiri eventhough baru dua tahun kenal.

kenapa aku sanggup datang sorang sorang, gamblekan hidup aku. berusaha untuk buat persahabatan yang baru dengan orang orang yang aku rasa sangat asing dalam hidup aku sebelum ini. aku pernah terfikir kalau aku dulu pilih untuk stay dengan membe membe aku dulu adakah aku akan rasa perasaan macam sekarang?

dan sejak jadi senior ini orang selalu tanya kenapa aku pilih untuk datang belajar di sini. kenapa cardiff university. dekat sini tak dak apa2x...dan jawapan wajib aku bagi adalah hanya cuaca. ^.^
some people m…

seorang kucing

Image
hi and assalamualaikum peeps!

kalau pilih seekor binatang untuk didescribekan aku. aku akan memilih kucing.
aku pemalas
sangat malas
aku suka makan
aku suka sandar dekat orang
aku suka tidur dengan mak sama macam kucing aku suka tidur dengan aku
aku suka mengelamun tanpa ada apa apa dalam kepala otak ni
and
aku suka bangun lambat
just like my cat ^.^

22 tahun dah

Image
salam peeps!

eh ok kali ni apa tajuknya eh?

new year resolution? jordan? or malaysia?

jordan panjang sangat kalau nak ceritanya sebab saya bajet dalam 20 minit ja tulis ni so how about we talk something related to my new year resolution ^.^

kita pinjam dari sini
welcome 2012.

bila setiap kali sambut tahun baru, saya mesti terfikir eh apa azam tahun ni eh? tapi tipulah kalau saya cakap saya memang stick dengan azam tu. saya rasa bila dah dekat dengan akhir tahun, saya mesti lupa azam yang saya buat time awal tahun dan tak bother pun nak belek dalam diari kut kut ada tercatat satu dua. so saya terfikir kali ni, eh dah umur 22 tahun ni. (read: duapuluhdua!!) masih nak buat azam lagi kah?

so dengan YAKINYA,d saya berfikir..erm. tak salah ada azam lagi tahun ini tapi kalau boleh setiap masa perbaharui azam tu kan. sebab hidup ini sebenarnya bukannya ada tahun, bulan, hari, jam, saat, minit, hakikatnya benda benda tu semua hanya diciptakan oleh manusia. yang nyata hanyalah masa yang dipanggi…