22 tahun dah

salam peeps!

eh ok kali ni apa tajuknya eh?

new year resolution? jordan? or malaysia?

jordan panjang sangat kalau nak ceritanya sebab saya bajet dalam 20 minit ja tulis ni so how about we talk something related to my new year resolution ^.^

kita pinjam dari sini

welcome 2012.

bila setiap kali sambut tahun baru, saya mesti terfikir eh apa azam tahun ni eh? tapi tipulah kalau saya cakap saya memang stick dengan azam tu. saya rasa bila dah dekat dengan akhir tahun, saya mesti lupa azam yang saya buat time awal tahun dan tak bother pun nak belek dalam diari kut kut ada tercatat satu dua. so saya terfikir kali ni, eh dah umur 22 tahun ni. (read: duapuluhdua!!) masih nak buat azam lagi kah?

so dengan YAKINYA,d saya berfikir..erm. tak salah ada azam lagi tahun ini tapi kalau boleh setiap masa perbaharui azam tu kan. sebab hidup ini sebenarnya bukannya ada tahun, bulan, hari, jam, saat, minit, hakikatnya benda benda tu semua hanya diciptakan oleh manusia. yang nyata hanyalah masa yang dipanggil SEKARANG.

so sekarang I want to be


  • someone yang solat di awal waktu
  • ikhlas dalam bekerja kerana Allah tak lagi untuk menjaga hati orang
  • someone yang berhati hati dalam berbelanja lillahitaala
  • brave lillahitaala
  • pegi umrah lillahitaala
  • tak suka ambil tahu hal orang lain lillahitaala
  • kemas bilik di pagi hari setiap hari lillahitaala
ok dah. saya rasa benda di atas agak senang. positive gilo >.<" ok- care to share your new year resolution? hehe

p/s: sambung study yop :)

Comments

Popular posts from this blog

I used to love methadone dispensing slot

Cara cara melanjutkan pelajaran dalam bidang farmasi diluar negara