Posts

Showing posts from February, 2012

better wednesday

1st step: done 2nd step: buy dslr. money money ?.?

12.45

ada law test tadi.
buat dengan penuh tekun dan berhati hati hati
sebab rasa ada banyak masa lagi. setengah jam lagi. 12.30 aim untuk check semua jawapan.
tiba tiba, cikgu datang. tarik kertas.."ok time up!"
shut.
silap tengok habis pukul 12.15pm bukan 12.45pm

setengah jam tu sangat banyak -____-"

keji #1

Lelaki dan perempuan itu memang diciptakan berpasangan. Semua orang tahu. Hatta yang gay dan lesbian pun tahu, cuma tak nak ikut atau tak upaya nak ikut. Jadi kalau dah diciptakan berpasangan setiap orang mestilah ada ciri ciri yang diingini. Tapi aku notis, tak semua boleh come out dengan spontan ciri ciri yang dia nak. Tapi InsyaAllah kalau ditanya ciri ciri yang tak nak... mungkin dah berjela jela jawapan yang diberi dalam masa 5 minit.

Sebagai contoh khayalan: sorang gadis ini dia tak nak bakal suami dia punya ciri ciri
- gelak berlebihan.
- bersosial terlebih
-panas baran.

Jadi sí gadis ini pun mulakan lah pencarian ciri ciri tadi, calon yang tak banyak mulut, senyum selalu bukan gelak tak ketahuan,sopan dan lebih introvert.

Jadi dia pun berlakon lah demi nak mencari pasangan sehidup semati, tapi caranya she becomes someone yg easy going, ramah dengan semua orang dan buat lawak tahap mentibang bila sembang dengan semua orang termasuklah dengan calon calon yang dia rasakan …

my cup of tea

Image
my cup of tea

Petra

Image
bulan depan dah start bz. mungkin boleh buat satu entri untuk menceritakan perihal kebizian aku untuk bulan march T.T
tapi kali ni nak ceritakan pasal trip aku dan rakan rakan ke jordan yang sudah berlalu hampir beberapa bulan... tapi aku rasa i'm not going to ceritakan dari hari pertama sehingga ke hari last. unless ada orang nak tahu or aku macam ada feeling feeling sikit nak karang balik apa yang tersemat di hati ini. ceewahh..

so kali ini jom baca pasal petra! (of kos dari perspektif aku yang dhaif ni)

aku rasa first time aku dengar nama petra sewaktu aku accidently terlihat jejak rasul. so tak silap aku time tu jejak rasul menceritakan tentang azab azab untuk kaum yang dilaknat oleh Allah. (ni tak silap lah tau). then ada pasal menerangkan kaum Tsamud yang mahir memahat bangunan di di gunung. naluri kanak kanak tu macam ..wooahh..ada jugak orang macam ni. aku nak buat bentuk bangunan dari plastesin pun payah. ni kan pulak nak pi ketuk batu tu jadi bentuk bangunan.. so dalam h…

to be continued

assalamualaikum blog...
bru lepas makan.
hehe
erm..
babai ^.^

..to be continued