Posts

Showing posts from March, 2012

32 questions: part 1

hey. assalamualaikum. i am good at proscrastinating, therefore i found this!

a list of questions but there is no right or wrong answer to this question, just a right question to be asked :) i will try hard to answer these question as genueinely as possible. however, it may take a few posts to complete answering all the questions. cheers xoxo!


1. how old would you be if you didn't know how old you are?
woah! terduduk aku baca soalan yang pertama. nasib baik ada playlist dalam blog yang aku terjumpa ni. boleh berfikir kejap. :D bila terpandang soalan ini. benda yang berlegar legar dalam kepala adalah ..hurm...waktu mana paling best ah? maybe tak da jawapan yang specific cumanya aku nak jadi as young as possible, supaya aku boleh prevent diri aku repeat the same mistake. tapi orang cakap we are here today because of our past.

2.which is worse? failing or never trying?
for me. never trying! pengalaman tu orang cakap tak boleh nak beli dengan wang ringgit pun. apalah salah sangat kalau fai…

bila kau dah tak kisah

ya Allah macam macam bermain main di kepala aku sekarang ni. aku nka update status di facebook. tapi tiap kali tangan nak menulis, otak akan cakap untuk apa kau nak update status kau izah. mungkin kesan umur yang makin meningkat ni, cara pandang aku keatas sesuatu tu dah berubah.

kau dah tak kisah apa nak jadi dengan kawan kawan kau.
kau dah kisah kau nak makan apa linch nanti or dinner nanti
kau dah tak kisah kau dapat markah berapa
kau dah tak kisah apa orang lain pandang kau
kau dah tak kisah apa yang berlaku dekat orang lain.
kau dah tak kisah kesihatan kau

yang kau kisah
......
(huhu-mana boleh bagitahu apa benda yang aku kisah)
 p/s: nasib baik aku ada blog, boleh aku tulis benda apa yang aku mahu.

derma kilat untuk saya? hehe

Image
menepis nepis debu ditangan sebab kali ni nak tulis entri yang agak panjang. hehe.

DUIT ADALAH MASALAH YANG PALING PENTING BAGI YANG TIDAK BERKEMAMPUAN.
 ~.~ tapi ni bagi yang pelajar yang memang manage duit dia sendiri and bergantung harap hanya pada duit biasiswa. tajaan daripada mak abah tiap tiap bulan tak ada. pelajar yang macam ni lebih kurang boleh kira dah bekerja la..sebab bila dapat result elok ja..duit masuk. then duit tu memang untuk tiap tiap bulan..jadi dari situlah, buat kira kira mana nak tolak sewa rumah, mana nak tolak bil api air gas semua. lagi makanan lagi. travel lagi. dan selalunya duit dalam akaun aku akan aku pastikan lebih daripada cukup. tapi tahun ni, aku tak berjaya. so sad..duit dalam akaun kira macam cukup cukup makan ja and aku jenis yang tak boleh nak cut down aku punya living cost jadi lagilah duit dalam bank tu memang cukup cukup makan. mungkin sebab aku banyak travel tahun ni. saving aku susut terus. impian nak balik 50 ribu ke malaysia memang tak te…

ada sapa kat sini?

Dulu sebelum aku datang sini, aku ada tanya sorang senior.
" takpe ke saya sambung study dekat tempat yang saya asing"
Then kakak Tu cakap, "erm...actually lagi lah bagus, sebab awak hanya ada Allah untuk awak turn to. Jadi mana tahu di situ awak akan lebih kenal Allah."


Tapi macam mana aku nak mengadu dengan Allah. Kalau benda wajib pun aku tak mampu buat. Will HE listen to me?Published with Blogger-droid v1.7.4

can't put ypur head straight

lately rasa tak berapa nak sihat. mungkin atas sebab terlebih makan T.T
tapi kalau tak makan, aku rasa lapar sebab dah terbiasa makanan masuk dalam perut. tapi kalau makan lepastu rasa nak termuntah dah pening. mungkin makanan berminyak sangat ye dak ;(

takutnya dapat diabetes dan cholestrol lepas tu stroke T.T

anak kecil?

Image
sambil berjalan jalan seorang sahabat tiba tiba cakap
"nanti aku tak nak bagi anak aku pergi tuisyen time weekend."
tapi pengalaman melihat seorang anak kecil postgrad yang agak tinggi pangkat ilmunya sedang asyik bermain "talking tom" dan youtube di iphone ibunya membuat aku berkata
"memanglah kita rancang tak nak itu tak nak bagi ini, tapi kemudian hari, tak tahu sama ada kita akan berupaya melaksankannya"
"tapi at least kita rancang jugak" - balas balik sahabat tadi
jadi meh sini kita merancang.
kalau aku ada anak nanti, aku berazam nak namakan anak aku dengan nama nama orang orang dahulu yang pernah membela islam, tak kiralah para sahabat ka para rasul. contoh, umar ke uthman ke, ummu salamah ke, aisyah ke. salahuddin ke. then aku nak dari umur 1-7, anak aku dapat semua yang dia nak. sebab time ini aku nak dia tahu, aku sayangkan dia. time ni jugak aku tak nak bagi dia pakai gaun, kalau pakai gaun pakai seluar kat dalam. aku rasa tak elok ajar ana…