mabrur dan kotor

hurm..kali ni nak tulis pasal apa eh. mungkin aku nak sentuh dua benda.

umrah mabrur
sepanjang perjalanan nak balik tu banyak tazkirah tentang bagaimna kita nak tahu umrah kita ni mabrur ke tak. ia dengan tengok diri kita sendiri selepas pulang daripada umrah tu. then aku jadi sangat berhati hati dan sangat paranoid kalau aku kembali kepada habit habit aku yang lama tu. bila aku cakap pasal habit ia bermakna satu perlakuan yang sudah sebati dengan diri aku yang sangat susah nak diubah. ia seperti dah siprogramme dalam otak aku. aku tak berapa risau sangat sebenarnya kalau waktu aku sedar ni. sebab aku rasa aku boleh lagi kawal diri kalau aku boleh guna otak aku. time time yang aku risau macam time yang aku tak boleh kawal otak aku. for example, time aku baru bangun daripada tidur. otak separa sedar aku bekerja dengan sangat kuat. aku tak boleh pun kawal diri aku untuk tak tidur balik lepas bangun bila terdengar jam. maybe tu la salah aku , dah terdidik jiwa untuk tidur lepas tutup jam. *sigh



short and sweet. i hope!

Comments

Popular posts from this blog

I used to love methadone dispensing slot

Cara cara melanjutkan pelajaran dalam bidang farmasi diluar negara