Posts

Showing posts from July, 2012

lukisan kehidupan part 1

salam ramadhan!

rasa yang datang entah berapa kali tapi rasa ini sangat indah.
kadang kadang kalau tengok balik banyak gila tanda tanda yang Allah nak tunjuk dekat aku yang jalan cerita hidup yang diberikan kepada aku ni memang dilukis khas untuk aku

Tahun 2002 tahun aku amik UPSR..tekanan time tu agak tinggi la jugak sebab ...sebab entah...time tu pressure sebab yang aku tahu aku kena pergi asrama selepas upsr. jadi kena dapat keputusan yang baik. sebab apa kena pergi asrama? sebab abang abang and kakak aku pergi asrama.. boleh tak alasan tu? bodohnya aku rasa dulu.. jadi berusaha lah aku pun sehabis baik. tup tup aku dapat 4A 1B. pergh. asrama penuh memang babai lah jawab nya. jadi aku ni nak pi mana ni...erm..ayah aku kirakan aku masuk ke sekolah menengah kebangsaan agama sik. ayah aku cakap test nak masuk sekolah agama tu aku tak lepas pun. tapi abah suruh kawan dia tolong. entah betul entah tidak. tapi aku memang lah tak reti pun agama dulu.sekarang pun serupa la jugak...

tapi ya…

kenapa kita masih buat benda benda yg kita kata dulu tak nak buat.

Well
The reason is kita tak tahu benda yg kita buat tu kat mana letak hukum dia.
Haram kah
Halal kah?Published with Blogger-droid v1.7.4

fitrah

I think i need to improve
O Allah .bismillahiirrahmanirrahim :)Published with Blogger-droid v1.7.4

obeseeee

Image
Assalamualaikum

hari ni cakap cakap dengan kakak dengan mak. depa semua risau dengan berat badan aku sekarang. actually aku pun risau. tapi risau bila timbang ja la..bila lepas tu..dah tak risau..maybe aku ni tak la jenis yang suka berjalan jalan keluar kenal orang sangat. so macam rasa boleh avoid orang punya first impression or their tought on me.

aku gemuk ka
aku kurus sikit ka

aku malas ambil kisah sangat

tapi bila pulang ke malaysia time summer ni, cuaca berubah. berat badan berlebihan tu terasa sangat la..buat kerja sikit dah tak larat. sakit sana sakit sini. lepas tu tidoq sebab badan dah penat. kalau kat UK, kaki tak terasa sakit sangat walau jalan jauh pun. tapi kat malaysia.. berdiri lama sikit dah rasa menyucuk nycuk kat kaki. rasa sangat tak sihat bila balik ni.

sampai cakap dengan abah. "izzah rasa izah ada penyakit la, awat rasa tak larat sangat ni"- hehe..lepas tu pi makan ubat supplement abah and then tidoq lagi.

tapi hari ni timbang berat. ya Allah terkejutn…

banyak kali mengeluh

sebenarnya dah banyak kali attempt aku nak pegang keyboard dan mengetak ngetuk..tapi tak berjaya... [sigh]
semalam aku buat kerja gila. bagi aku la...dan perasan menyesal tu separuh separuh. [sigh] aku tak tahu la macam mana sekarang ni. i don't whether what i did last night was right or wrong move. [sigh]

boleh ka aku stay away dari semua benda ni. [sigh]

-.-