Posts

Showing posts from September, 2012

before i meet winter

Assalamualaikum

i'm going back to uk this friday. huhu [finally]

finally. from 22nd of june 2012 until 28th of september 2012. it's more than 3 months already i have been in malaysia. 3 bulan 6 hari tu banyak sangat benda jadi. besar mahupun kecil. tak nama kehidupan la kan kalau hidup ni statik ja.

dari hari first touch down kat kedah. sambut puasa kat rumah sepenuhnya, pergi solat terawih. mula mula 8 then 20..bilangan yang bagi aku macam impossible untuk aku buat sebelum ni. tapi nak tahu macam mana aku dapat buat? i met this person. and satu ayat dia buat aku tersentak.

" erm..buat 20 la. sekali ja setahun"

nampak macam biasa. tapi bila kita ungkapkan ayat yang betul pada tempat yang betul dan pada masa yang betul..memang menusuk nusuk sampai ke jantung ni ha..and aku hanya start berubah bila aku jumpa ramadhan yang ke-18 rasanya. tapi dalam dalam tu pun, masih duk ting tong lah. otak aku merewang jauh sangat. aku macam ada masalah sebenarnya. aku susah nak fokus…

jordan: wadi rum

Image
aku pernah ke JORDAN dan aku rasa kembara aku dan kawan kawan aku ke jordan antara percutian yang paling awesome. thanks mia for the invitation to join you.

selain ke petra. tempat yang paling best kat jordan tu.. ada satu tempat yang sangat cantik aku dan kawan kawan pergi. nama tempat tu wadi rum. wadi rum tu ada satu tempat padang pasir yang hanya berbukit bukau kan pasir semata mata. bayangkan..bukit yang tinggi tu. diperbuat daripada pasir dan batu batu bukit ja. jalan nak pergi wadi rum tu pun hanya boleh masuk dengan four wheel drive ja. tak boleh guna kereta biasa nanti tersekat pasir dalam enjin pulak. hehe.

tapi disebabkan kami daripada petra. kami terlewat lah sampai wadi rum tu. dalam nak dekat maghrib dah lah baru sampai. tapi nak masuk jugak sebab kalau tidak kami tak berpeluang pulak nak masuk wadi rum tu nanti disebabkan jadual yang agak padat.

masuk wadi rum bila matahari sudah menundukkan wajah memang permandangan yang cantik sekali. subhanallah.

nak dijadikan cerita…

keep losing myself

Image
Assalamualaikum.



It has been two months plus my stay in Malaysia for the summer holiday, and now I am searching for a bus ticket from Heathrow terminal 4 to Cardiff bus station. pheww.. how times fly.. I mean really fly.

During these days I have been through a lot of new experiences. There were memories that had been carved firmly in my heart. Those were sweet memories and not to forget the bitter one. Up and down. Starting with becoming one of the committee for the biggest event for Iluvislam which is WOW ( a pre-departure programmes for student living abroad) which was really unforgettable experience for me. I met new peoples, new environment and testing myselft to the limit which i did not know.

After that, I was busy with puasa, this puasa was quite a memorable journey for me. There were news about a friend of mine or a friend to my friend who passed away just before puasa and I did not know whether I would be able to see Ramadhan this year. Thus, I prayed a lot to Allah SWT and h…