aidiladha and MPHARM summary

assalamualaikum.

selamat hari raya aidiladha people. berabuknya blog ni. huhu. sory. saya bz dah naik tahun ketiga ni..bernafas bernafas..tengok tengok hari jumaat dah.bernafas lagi..hari jumaat minggu depan  dah. luckily ada hari raya aidiladha minggu ni. eventhough saya ada test OCSA isnin ni, tapi still rasa mood raya tu. dan raya macam hari ni dah berhenti sekejap bergerak. hehe. ye la tu. ok study =.=

third year sangatlah bz. dulu ada sorang senior kata. rasa time belajar third year rasa dia macam double up second year punya....dan sekarang ni baru dapat sikit the whole picture.

1st year - diorang macam ajar kita the basic basic of semua benda. so time first year..kita akan rasa macam...wooo semua benda aku belajar. law, communication skill, physic, chemistry, biology. they want to build the foundation kut.

2nd year - diorang ajar benda benda yang kurang penting as community or hospital pharmacist. more to industrial pharmacist. diorang lebih tumpukan kepada bab bab physics. banyak subjek yang kredit kredit 20 or 10 adalah subjek yang berteraskan physics.

3rd year. woaahh...kat sini lah the real challenge. hampir kesemua subject adalah asas dia biology. belajar dari sistem otak sampai lah ke sistem hormon

4rd year- saya rasa, saya predict la ni. diorang harap kita dah master 2nd and 3rd year punya..then suruh buat final project. huhu minta minta dapat lepas ke 4th year.,,amin.then boleh grad dengan first class dan balik malaysian teman mak dan abah, kucing yang tengah sedih sebab tak dak sapa kat rumah. 

so selamat hari raya... hari raya yang agak best so far cuma terlebih makan dan indigestion :(

Raya ke-3 diperantaun
                               


and my lovely cat. i'm missing him lately


Comments

Popular posts from this blog

I used to love methadone dispensing slot

Cara cara melanjutkan pelajaran dalam bidang farmasi diluar negara