Posts

Showing posts from November, 2012

jannah. where are you?

boleh tak

i did it again. ok sekarang kenapa.* nak pura pura menyesal ke cam na ni. *

benarlah kata kataNYA.

can't you put your head straight up and aim for your jannah izzah.

Masak lemak Cili padi

Image
Malam ni turn masak, seperti biasa mesti tercari cari la kan nak masak apa... But
Luckily tringin nak Makan masak lemak Cili padi.. Ni first time buat....selalu merasa orang lain masak..
Sebabnya Mak Aku jarang masak masakan ni sebab Abah tak Makan pedas..jadi resepi google kat my resepi la apa lagi. Boleh tahan la pedasnya tapi sodap..puji diri sendiri pulak..hehe..

boleh lah klu orang negori nak buat menantu  >.~ haha





good news for me!

Image
alhamdulillah.
aku dapat keputusan yang agak baik dalam OCSA (test yang kita kena berlakon bagi advise dekat pesakit). bagi diri ni la baik..hehe.. daripada feedback tahulah kat mana yang tak berapa nak betul..and kena improvekan. contohnya, tak sempat hari tu, salah jam kat belakang. haha. tak sempat nak buat closure. jadi markah untuk closure macam rendah gak la and markah untuk patient centred pun so-so..kena jadi lagi mendengar ni. patiet centred mood activated pas nih.

tapi me tak tahu kenapa rasa cam nak nanges sekarang ni. rasanya keputusan ni keluar pada saat aku perlukan sekali kut daripada Allah. yA Allah. u know everything kan. mungkin aku tak dapat nak tulis kat sini semua benda yang jadi, tapi buat buat paham dah la. haha. boleh tak ?

aku selalu rasa setiap result yang aku dapat adalah hadiah daripada Allah. kalau macam teruk sikit, aku rasa macam Allah nak tegur aku, kalau baik. aku rasa Allah nak pujuk aku.

in other way aku rasa keputusan yang aku dpat ini, salah sat…

andalusia anyone?

aku dah sampai it room. aku memang macam ni, duduk lepak dekat it room library ni, macam macam benda pulak nak dikongsikan.

ok tapi sekarang dah hilang. haha. ok

kejap..

ok memang hilang dah apa yang nak tulis tadi. tapi tak pe lah..kita mulakan topic baru.

actually aku nak balik malaysia winter ni, tapi mak aku macam tak brapa nak bagi...sebab aku nak balik winter adalah.. aku rasa aku tak balik malaysia summer ni. so untuk mengelakkan mak aku rindu sangat kat aku(lebih kpd aku rindu kucing2x) aku rasa nak balik. tapi amat sedih sebab tak dapat green light dari mak

jadi untuk mengelakkan kesedihan yang berpanjangan. aku rasa macam nak bawak diri ke andalusia. tak best ah duk lepak sorang sorang.

tarikh trip. 27 disember-1 january 2013

awesome tak? jom pi!!!

tapi nak ajak sapa. sahabat sahabat dah pergi. mano den nak cari teman pergi jalan jalan ni. ataupun just sign up sorang sorang.

cermin

Assalamualaikum

haritu usrah, ada bincang about something ni.

seorang mukmin adalah cermin kepada mukmin yang lain. (lebih kurang macam tu lah) so benda ni bermain main dalam fikiran aku.

bila fikir fikir balik, BETULLAH! perasaan tak kita selalu bedoa. not kita lah..aku selalu berdoa. ya Allah kau tunjukkahlah aku jalan yang benarn dan mati dalam keadaan beriman dan husnul khatimah.

jadi i guess, Allah hadirkan orang di sekeliling kita sebagai cerminan untuk kita. contoh, kalau kita nampak. orang tu tak bangun solat subuh. bukan hak kita nak cerca orang tu. tapi lebih kepada check diri sendiri

bagaimana solat subuh kita?
awal ka atau subuh gajah?
bagaimana solat 2 rakaat sebelum subuh yang lebih berat dari dunia dan seisinya?
bagaimana khusyuk solat kita
bagaimana tajwid al-fatihah kita?

and many more.

dan benda ni sangat famous dalam soal jodoh. perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan perempuan yang tak baik untuk yang seumpamanya.

jadilah kan.

aku ada satu soalan, kalau kita …

not tired of ranting

ok sekali lagi rasa tak dapat nak bernafas.

tadi pergi placement. bertuah sebab ada pre-reg. jadi pre-reg tu lah kesian dan rajin melayan orang tak reti macam saya ni. makcik makcik dispenser tu pun baik baik belaka. kecuali si-pharmacist muka ketat  sikit. tapi dengan orang lain dia ok ja. haha

watever la.

tapi nak ceritanya. sekarang thing starts to pile up. huwaaa...dari sehelai kertas ja tak revise lagi dah jadi macam a stack of kertas tak buat revision lagi. dan lagi ada 2 coursework yang dekat dateline dia. what am i doing??

izzah, kan dah janji tak nak ulang perangai perangai dulu. -.-

tapi tak boleh lah. benda memang banyak. masa pulak sikit. (ok tak bersyukur)

i'm thinking of going back to malaysia this december-january. is it possible? kenapa nak balik. sebab kemungkinannya. i'm not going back this summer holiday. nak try rasa sambut raya kat sini pulak. camna rasanya.