good news for me!

alhamdulillah.
aku dapat keputusan yang agak baik dalam OCSA (test yang kita kena berlakon bagi advise dekat pesakit). bagi diri ni la baik..hehe.. daripada feedback tahulah kat mana yang tak berapa nak betul..and kena improvekan. contohnya, tak sempat hari tu, salah jam kat belakang. haha. tak sempat nak buat closure. jadi markah untuk closure macam rendah gak la and markah untuk patient centred pun so-so..kena jadi lagi mendengar ni. patiet centred mood activated pas nih.

tapi me tak tahu kenapa rasa cam nak nanges sekarang ni. rasanya keputusan ni keluar pada saat aku perlukan sekali kut daripada Allah. yA Allah. u know everything kan. mungkin aku tak dapat nak tulis kat sini semua benda yang jadi, tapi buat buat paham dah la. haha. boleh tak ?

aku selalu rasa setiap result yang aku dapat adalah hadiah daripada Allah. kalau macam teruk sikit, aku rasa macam Allah nak tegur aku, kalau baik. aku rasa Allah nak pujuk aku.

in other way aku rasa keputusan yang aku dpat ini, salah satu daripada cara Allah nak pujuk dan bagi semangat kat aku. insyaAllah aku boleh buat dan dapat graduate dengan cemerlang daripada school of pharmacy. cardiff university. dengan syarat aku kena kerja keras sikit. ya la.. aku ni rasa aku serba serbi kurang. tak tahu lah tu fakta atau hanya aku rasa rendah diri. 

cita cita aku bukan setakat nak jadi ahli pharmacist sahaja. tapi aku nak jadi a part of team yang bagi bantuan kemanusiaan ke luar negara and tolong manusia manusia yang memerlukan. jadinya. kena belajar dengan rajin  supaya boleh tolong ramai orang nanti. aku tak tahu kenapa, tapi bagi aku nikmat kebahagian adalah apabila kita dapat tolong orang yang kita tak kenal. tapi dalam Al-quran suruh tolong saudara terdekat dulu. so kena pandai balancekan lah eh.

(ok guys sebelah aku ni pandang pelik, sebab aku tulis tanpa berhenti kut..tuk tak tuk tak..without tengok keyboard. ok sekali sekala.. yes i'm in a library writing my blog instead of studying)

tadi masa nak datang sini, aku terpandang. seorang perempuan dari India, tengah tolak stroller. suami dia jalan depan sikit. muka ketat. ya Allah aku pantang giler tengok suasana camtu. ergh. enough of ranting about benda yang tak ada kena mengena pasal kau izzah. harap aku tak dapat suami macam tu. amin.





Comments

Popular posts from this blog

I used to love methadone dispensing slot

Cara cara melanjutkan pelajaran dalam bidang farmasi diluar negara