Posts

Showing posts from December, 2012

berubah

baru lepas baca blog seorang ukhti ni.

ya Allah..jauhnya dia dari aku. macam panggang dengan api.. solehahnya dia. aku? tiba tiba, terdetik dalam hati aku. bolehkah aku jadi macam dia suatu hari nanti?

kalau tengok tengok balik. Allah memang balas balik apa amal yang dilakukan oleh seseorang tu kan.

tenang je tengok muka dia. haih..dalam blog pun, ber zauj. zaujah. T.T

erm. aku bukan tak nak berubah. aku tengah berubah. hari hari aku nak berubah. aku rasa macam dah malu nak minta ampun dengan Allah atas sebab yang sama. kalau nak disusun nikmat yang Allah bagi sekarang ni, rasa tak tersusun. dan malam malam ni aku macam dapat rasa nyawa aku tak panjang. aku tak tahu kenapa. rasa macam nak mohon sangat sangat Allah ampun semua dosa dosa aku yang dulu sama ada sedar atau tak.

aku rasa aku beruntung sangat sangat sangat, walau banyak kali aku buat dosa yang sama tapi Allah tetap tak tarik semua nikmat nikmat yang dia bagi. dan sekarang aku rasa macam aku masih cukup segalanya. Alhamdulil…

homey

huuu

hari ni tetiba feeling homesick.
i don't why...
hurm..tapi bila at one point, kita rasa tak comfortable. kita akan rasa homesick. kenapa rumah jauh sangat ni.
 "___"
ok nak nangis.
tiba tiba
sabar ja laa

si chibi

Image
Assalamualaikum..
disember!

ok. semalam pergi THE WORKS then terjumpa ini. jadi terbeli.

Macam menarik pulak saya tengok benda ni even dah ada diary yang agak tebal. Tapi aku beli jugak sebab aku plan nak tulis tulis benda benda yang bermakna dan mengubah hidup aku. for eg: macam quote yang menarik..ayat al-quran yang dush dush kat hati ni...ke..hehe
So si merah ni dah ada nama. Aku namakan dia ni si chibi.  so chibi chan, welcome to mylife. i hope you are a good investment to my life :)
so quick preview of what's inside chibi



yes. i'm library :)