Posts

Showing posts from March, 2013

[SPAIN]: hari kedua

Image
keesokkannya.

kami pun bangun dan siap siap terus check out daripada feels hostel tu. dari teruskan perjalanan kami ke destinasi ke dua, iaitu. cordoba. kiranya kami berada di malaga hanya semalam dan untuk tidur dan keesokkan pagi terus ke cordoba. kami ambil bas ke station bus malaga tu.

kenapa ke cordoba dulu?
sebab pada hemat kami, kami nak pergi bahagian paling jauh dulu. kalau tengok peta. cordoba ni tempat yang agak atas la jugak daripada malaga. so kami decide kita pergi jauh dulu. dan nanti akan semakin dekat dekat dan dekat bila nak balik ke airport nanti.

sayur, susu dan merah

dulu masa makan
aku akan asingkan sayur sayur daripada makanan yang nak dimakan.
contoh mak masak nasi goreng or bihun goreng. mulalah asingkan sayur sayur kangkung semua tu ..dan paling pantang taugeh.
kira nampak sayur. terus lah mulakan operasi pengasingan. abah kalau nampak mesti marah. beliau mulalah bercerita itu dan ini. dan terus cakap

'hampa ni makan memilih!'

tapi sekarang, aku makan ja semua sayur. lebih kepada telan ja semua sayur kecuali taugeh. heh

dulu masa kecik, sikit pun tak kan minum air susu.
dan pelik bagaimana orang boleh minum air yang paling tak sedap tu. Ya Allah, kembang tekak bila susu tu mengalir ke dalam mulut
abah pun cakap

'hampa ni minum memilih'

tapi sekarang. pagi pagi minum susu dan cereal. T.T

dan dulu
aku tak akan beli or pegang barang barang berwarna merah. sekarang kalau nak namakan benda yang berwarna merah
mungkin boleh.
yang dah aku beli
jaket, buku catatan, flask air, baju.
 semua ada kaler merah!

dan macam macam perkara lagil…

[SPAIN]: hari pertama

Image
bismillahirrahmanirrah

alhamdulillah..dapatlah meneruskan penulisan aku ni. nak dapat semangat nak tulis balik bukan senang. huhu.

ok back to the main story. nak cerita pasal trip ke spain kan? so kami kat spain dalam 6 hari malam. bergerak 19/01/2013 sampailah ke 24/01/2013.

19/01/2013
aku, madi, dengan aina gerak dari bristol airport, wahida dari belfast terus ke malaga airport. flight wahida awal dalam sejam tu. so dia lepas sana tunggu kitaorang touch down. hihi..

actually, aku excited gak dalam flight, almaklumlah..mengenangkan nak bertemu dengan sahabat sehati sejiwa kat spain. rasa macam tak sabaq la pulak. haha. tapi sebelum naik flight pun, aku dah terasa best dengan trip kali ni, sebab dalam bas nak pergi airport asyik duk sembang ja dengan madi. aina pun sekepala jugak. maklumlah dia dari perlis. so wavelength cakap tu sama jugak. hihi

so apabila touch down dekat malaga airport tu, terus kami cari kelibat wahida. rupanya dia chill ja duk tunggu kami dekat kerusi depan yang …