Posts

Showing posts from July, 2013

another steep step

takıng ıt to another step.

really? kadang kadang aku dah bosan hıdup macam nı. mengejar yang tak pastı.  kadang kadang aku rasa dıa bukanlah yang terbaık tapı kadang aku rasa dıalah yang terbaık,
penat mıkır
tapı aku terfıkır kalau aku lah berada ın hıs\her shoes memang aku tak tahan
tapı dıa ya Allah. kesabaran tahap apa ntah laa aku pun tak tahu
ke aku ja perasan sorang sorang. haha
ya Allah sesungguhnya aku tak sbar nak endkan semua benda nı kau berılah aku kekuatan yang aku tak tahu darı mana akan datangnya selaın darıMu
kau tunjukkahnlah aku jalan

jebeji jamii

10 minutes more to zuhur prayer.

i'm okay now :)

thanks to those yang pray for me. Alhamdulillah.

semalam aku niat nak pergi bukak puasa kat masjid. tapi tak tahu la masjid tu jenis ada orang bukak puasa ke tak. nama masjid tu jebeci jamii. disebabkan tak tahu orang bukak puasa ke tak, jadinya kitaorang siapakanlah bekal bekal makanan. spagetti ja la. lepas tu dalam pukul 8.15pm camtu kitaorang dah ada kat masjid tu.

sampai sampai kat pintu masuk cuak tengok tak da kasut pun. aikk..waktu maghrib camni memang tak da orang langsung ke? tak pa. masuk lah ke dalam. tengok tengok kitaorang dua orang ja dalam masjid tu.

sudah..cam na nak bukak puasa ni? ada orang azan tak?

tapi tiba tiba ada dengar azan. tapi rasanya dari masjid lain. jadilah bermula kisah kitaorang berbuka puasa berbuka dalam masjid yang besar berdua saja. kekeke

lepas tu balik singgah kedai beli ice cream turki. dondurma nama dia. yummeh :)

sakit bila tak jadi seorang pessimistic

I'm here in Ankara.

sorry aku private blog sebelum ni. sorry kat sapa pun tak tahu lah..sebab? nak mulakan hidup baru. bosan asyik tulis blog bila ada benda sedih. but sekarang aku macam tak mampu nak bendung kesedihan aku kat sini. aku kena tulis jugak sebab selalu aku luahkan melalui blog ni ja. maklumlah mak ayah jauh.

summer kali ni aku ambil keputusan untuk tak balik. bukan seminggu dua aku pikir. lama dah aku pikir dari balik malaysia tahun lepas lagi. aku dah azam oh tahun ketiga ni aku tak nak balik lah malaysia but i'm not sure how things are going to work.

but then apparently, aku sign up, join satu program erasmus ni. 3 BULAN KE TURKI TIME SUMMER. it's just like dreams come true. Aku seriyesly tak rasa sangat lah homesick masa kat uk time nak datang turki ni.

aku rasa aku boleh hidup. aku dah bayangkan dah puasa sini raya sini. dan semuanya lah kat sini then going back to UK to start my final year.

tapi bila aku jejak kat sini. aku terkejut. hilang habis bayanga…