Posts

Showing posts from October, 2013

melutut

ada beberapa perkara dalam dunia yang kau tak boleh control.
kau hanya boleh melutut meraih simpati dengan tuhan.
Tuhan yang Maha Besar
Tuhan yang Maha Mengetahui
Lepas kau dah minta
pasti dia akan bagi
sama ada lambat
atau cepat
ataupun bersyarat

menjadi pelajar tahun akhir ni banyak mengajar aku melutut kepadaNYA
aku tak tahu apa aku dah buat 3 tahun lepas
jarang aku melutut
meraih simpati denganNYA
sepenuh hati aku

masih teringat lagi, doa doa yang aku tuturkan masa aku first, second year dulu. Jarang aku titipkan supaya kejayaan dalam pelajaran mengiringi aku.
Sebabnya?
rahsia..

farah izzah :]

sapa nak jadi cikgu english aku?

serabut sekarang

semalam aku dah submit form untuk pilih final year project.

tiba tiba hari ni, aku rasa aku dah buat choice yang silap. (baru dalam usrah semalam kata tak da pilihan yang salah or betul) aku letak pharmacology as my first choice, lepas tu drug delivery lepas tu baru med chem.

pilihan ni semua aku tengok markah aku yang tak berapa elok masa tahun ke-3. so aku dok timbal balik timbal balik, aku rasa aku boleh buat pharmaco kut.

tapi med chem has always been my favourite. cumanya aku takut nak letak tu as my first choice sebab aku takut tak dapat. and then aku pergi letak as my 3rd choice not as my 2nd choice T.T

tetiba aku rasa aku tak confident nak buat projrct dalam benda lain. ni semua sebab aku tak confident langsung dengan english aku and my writing skills. aku work hard giler nak mampus kut untuk dapatkan english aku A1 dalam spm. aku tak reti la english ni. tu la sapa suruh tengok phua chu kang ja dulu. padan muka kau.

aku tak tahu lah. mungkin aku banyak dosa sa…