Posts

Showing posts from 2014

Frozen

Assalamualaikum wbt

I feel so gloomy now. Maybe it's the time.

" Jangan kata kamu beriman, sebelum kamu diiuji "
Ironik kan..berhempas pulas selama empat tahun. Gembira hanya sebulan dua. Lepas tu satu-satu dugaan datang. Sebelum aku sambung cerita banyak benda benda yang aku harus bersyukur. Aku nak buang jauh jauh dulu drama swasta yang berlaku dalam hidup aku. 
Aku rasa kalau kita ikut perasaan dah lama aku tak akan setenang air dilautan ini. Tapi apakan daya..this is the only choice yang aku ada. KEEP CALM AND LET OTHERS LAUGH. sob sob
aku rasa drama yang aku alami sebulan ni kalau aku tulis kat sini, mungkin ada produksi filem or drama cedok pastu buat drama..sebab skripnya perfect sangat. 
Walau apa pun...sampai sekarang aku macam tak boleh nak trima sangat kalau aku terbayang balik apa yang dah berlaku. Aku rasa macam stupid gila. Kalau boleh aku nak tumbuk tumbuk orang tu..tapi aku pikir gak kemudian hari..Nanti aku pulak yang rasa bersalah kalau diorang sakit. Ta…

keep calm and graduate. (yeay)

Image
Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

I just graduated


Sebenarnya agak awkward nak nukilkan something yang gembira dalam blog post ni. Panjangnya jangka waktu dari entry sebelum ni dengan entri yang ni mengambarkan hidup aku alhamdulillah. gembira gembira sahaja. Tapi disebabkan aku bergelar penganggur sekarang ni, jadi aku ada banyak masa. :)
dan hari graduasi ada cerita menarik jugak untuk dikongsi. So aku try kongsikan yang mana aku rasa sesuai untuk dikongsi.
Permulaannya..
Mak abah aku datang waktu graduation ni, Tetiba mak aku bawak keluar 2 baju graduation untuk aku. Jadi aku yang jenis dilemma sikit dalam bab memilih ni, rambang mata dah lah nak pilih baju mana satu aku nak pakai. hehe. Alkisahnya 2-2 baju aku pakai. 
Jadi Cardiff University ni pelik sikit. Aku boleh amik jubah graduation aku pagi tu ja. Aku punya resepsi pukul 4.30 petang. Time bila pulak lah aku nak pi photoshoot. keh3x. Jadi aku decide untuk pakai baju pertama time pergi amik jubah pagi tu lepas tu perg…

Keceewaa?

Image
Hari ni 30 januari. 2014
Banyak benda jadi, tok aku meninggal dua riga hari lepas. Essay markah Teruk. Tapi bila banyak sangat benda jadi..kau dah taktau nak react camna. Dalam dunia ni kau nak harapkan siapa. Semua orang pentingkan diri sendiri. Tapi kau pun tak boleh salahkan orang lain sebab kau pun pentingkan diri sendiri gak. Orang cakap, even your shadow leaves you when there is no light. Kau Cuma mampu bergantung dengan Allah. Cuma sekarang kita di dunia. Sayang macam mana pun kita dengan tuhan. Kalau bukan dengan izinNya kita tak boleh nampak jugak. Kita masih orang Yang seorang. Jadi aku rasa susah sangat belajar ni. The up and down. Haritu lepas dapat markah essay, ondaway balik aku dah pikir nak buat second degree. Aku tak tahu lah kos ni susah ngan aku or kos ni susah sebab english. Aku rasa aku berminat ja ngan pharmacy ni. And aku rasa i can do better. Tapi tak tahu kenapa aku tak dapat markah yang baik.Prrsentation Yang aku rasa aku buat dengan baik pun aku dapat rendah…

Kenapa aku payah nak berubah

Image
AssalamualaikumAku dah tak nak hidup macam ni. Aku rasa loser giler dengan diri sendiri. Apa pun aku tak boleh nak buat dengan betul. Dan sekarang, aku tak solat lagi mandi pun belum . Never ending story of myself