Keceewaa?

Hari ni 30 januari.

2014
Banyak benda jadi, tok aku meninggal dua riga hari lepas. Essay markah Teruk.

Tapi bila banyak sangat benda jadi..kau dah taktau nak react camna. Dalam dunia ni kau nak harapkan siapa. Semua orang pentingkan diri sendiri. Tapi kau pun tak boleh salahkan orang lain sebab kau pun pentingkan diri sendiri gak.

Orang cakap, even your shadow leaves you when there is no light.

Kau Cuma mampu bergantung dengan Allah. Cuma sekarang kita di dunia. Sayang macam mana pun kita dengan tuhan. Kalau bukan dengan izinNya kita tak boleh nampak jugak.

Kita masih orang Yang seorang. Jadi aku rasa susah sangat belajar ni. The up and down.

Haritu lepas dapat markah essay, ondaway balik aku dah pikir nak buat second degree. Aku tak tahu lah kos ni susah ngan aku or kos ni susah sebab english.

Aku rasa aku berminat ja ngan pharmacy ni. And aku rasa i can do better. Tapi tak tahu kenapa aku tak dapat markah yang baik.

Prrsentation Yang aku rasa aku buat dengan baik pun aku dapat rendah. Aku tak thu la. Kat mana salah aku.

Essay aku jangan cakap la. Memang rendah tahap mentibang. Ni result written exam. Takutnya aku nak hadap....

Kadang kadang bila banyak sangat benda jadi. Nak jumpa orang pun malas. Kalau aku dengar bunyi orang jalan kat dapur or ruang tamu aku tak kluar lah bilik. Aku rasa malas layan, malas nak senyum, malas nak bersosial.. jahat tak aku?

Berbalik soal second degree aku tu. Aku pikir lah eh aku nak buat apa eh..Tapi aku tak dpt jwpan sebab aku mmg minta pharmacy..takkan aku nk pi amik pharmacy kat mesia pulak..baik aku further master or phd. But the thing is aku rasa result aku mcm lekeh ja nak smbung belajar..

Tak kira aku nak sambung jugak.pjj pun pjj lah

Comments

Dr B said…
farah!! hihi.. moga terus sabar & redha dgn ujian2 yg Dia berikan! segala perancangan Allah tu yg terbaik. you've been this far, insyaAllah, semoga segalanya dipermudahkan. sentiasa tsiqah(yakin) dgn diri sendiri! plus, sentiasa letak harapan dan kebergantungan padaNya :) aal izz well

Popular posts from this blog

I used to love methadone dispensing slot

Cara cara melanjutkan pelajaran dalam bidang farmasi diluar negara