PRP: Last Rotation

PRP tu apa?
tu soalan aku selamat habis studi farmasi dan pulang ke Malaysia
kesian kan?
Aku tak tahu langsung camna sistem nak jadi ahli farmasi kat malaysia ni, Drug Act 1952 tu janganlah cakap, dengar pun tak pernah..huhu
(Bz tamatkan studi kat negeri orang dulu. hehe)

Secara ringkas, setiap lepas ijazah dalam bidang farmasi diwajibkan PRP (Provisional Registered Pharmaicst) selama setahun sebelum layak digelar FRP (Fully registered Pharmacy)

Selama setahun tu PRP kena pi 9 rotation dan setiap rotation ada logbook yang disediakan oleh bahagian farmasi. Tak dilupakan wajib lulus Law Test yang Malaysia punya..

Dan sekarang sekarang..
aku kat rotation yang last skali iaitu STOR :)



Doakan aku dapat habiskan PRP. InsyaAllah teringin jugak nak bergelar FRP. Tapi harapkan FRP yang sentiasa improvekan diri sendiri, reti buat kerja, dapat jaga patient dengan baik dan dapat sabar dalam beri tunjuk ajar kepada PRP yang baru...

Comments

Popular posts from this blog

I used to love methadone dispensing slot

Cara cara melanjutkan pelajaran dalam bidang farmasi diluar negara