Berjimat

Kalau ikut tanda tanda kat garisan tangan...orang tua tua cakap..aku ni ada bocor sket...hehe..kira boros la tu...satu tabiat aku kalau aku rasa aku nak dan duit aku cukup aku akan beli ..kalau harga dia bawah dari RM1000 la..Tapi sebenarnya selama setahun aku kerja ni, pikir pikir balik..check balance akaun..Ya Rabb...tak dapat menabung pon...

Jadi, aku insaf..sebab aku nak jadi izzah yang dulu...izzah yang kaya ^^,
Pakai barang second hand pun tak kira ..janji duit berkepuk kepuk dalam bank.

Jadi permulaannya aku buat lah jadual perbelanjaan aku kat excel.





 Tapi antara kelemahan aku..aku ni tak berdisiplin. Aku tak boleh nak keep track perbelanjaan ke mana. Jadi aku main agak agak ja lah...
Aku aim aku nak simpan setahun RM6000

So antara tips peribadi or personalise untuk aku untuk tahun ni...


  • Dapat duit, terus bank in simpanan
  • Tidak mengorek bank simpanan
  • Kumpul duit syiling
  • Tidak shopping di Tesco lebih dari RM100 sebulan
  • Simpan duit elok elok, Jangan tabur merata tempat
The end

Comments

Popular posts from this blog

I used to love methadone dispensing slot

Cara cara melanjutkan pelajaran dalam bidang farmasi diluar negara