Posts

Showing posts from March, 2016

finishing prp?

26.1.2016

Tarikh lapor diri sebagai FRP (Fully Registered Pharmacist). Alhamdulillah...sekarang dah dua bulan menjadi FRP..dan masih lagi belajar hari hari...

time setahun menjadi prp, memang sakit memang perit..tapi time tu aku macam tak layan sangat perasan tu...tiap kali syaitan bisik kat telinga aku...

apa la ko buat ni
macam kena buli

cepat cepat aku cakap kat diri aku..semua ini untuk belajar..aku tak tahu apa apa...aku campak ego aku nun jaun kat butiran bintang yang paling kelam

air mata? setitis pon tak menitik
setitis pun tak menitik bila kena tegur

you rasa audience boleh belajar something ka dengan presentation you ni?
you berapa lama dah prp?
ini pun you tak tahu ke?
izzah kenapa teruk sangat ni, awak kena balik banyak baca lagi ni
bila kena repeat law test
and the list go on....

tapi air mataku bercucuran jugak lepas aku dapat surat posting menjadi FRP

bercucuran sebab....sebab bangga dengan diri sendiri dapat redah semua benda susah tu

jadi kawan kawan yang masih kat sana...ka…

Ustazah Jailah

Dulu dulu, waktu zaman sekolah menengah
Aku sorang yang rebel
tapi disebabkan muka aku yang macam baik ditambah aku pandai untuk rebel
Aku tak pernah dicop sebagai rebel

Dulu duduk asrama

aku tukar susun atur katil without permission ketua dorm
aku pegi lambat
aku tak pergi prep
aku solat dalam dorm
aku bawak handset
aku bawak walkman
aku sinting lengan baju
aku tidur time prep

tapi kata kata seorang ustazah ni membuat aku terdiam, terpana dan menukar dari seorang yang rebel kepada seorang yang just follow with the flow

'Buat apa kamu kamu semua ini nak menentang sangat apa peraturan yang ada, kan susah. Ikut sahajalah. Orang yang mengikut arus, kerjanya senang'

Pernyataan tu memang buat aku tersentak
Kenapa aku perlu bersusah payah nak rebel sangat
Maka aku jadilah seperti aku harini