Posts

Showing posts from June, 2018

Habid

Image
Aku kenal dengan Habid saat dunia ni aku rasa gelap sangat. Habid ni hadir saat hati aku tengah sedih, hati aku tengah confuse dan hati aku tengah berusaha mencari Allah.

Perkenalan dengan Habid masa tu pun mulanya melalui Husna.

Husna cakap Habid nak jumpa...Aku ni kebetulan ada kenduri saudara aku kat Baling haritu. Macammana nak jumpa nya. Dengan nak kerja, nak pergi kenduri kat baling yang jem sebab time raya haji haritu. Muka mesti sememeh penat punya.

Tapi berkat kesungguhan diorang nak jumpa aku ni..hahaha...aku gagahkan diri la drive pergi balik Baling, lepas tu balik singgah mandi sekejap baru pi jumpa depa ni. Kalut-kalut masa tu, aku hanya sempat grab jubah hitam yang aku bawak pi umrah dan tudung bawal cotton warna koko.

Sejak tu, aku mula la rasa macam ada interest bunga bunga dengan Habid ni, sebab dia macam put effort la nak berbual dengan aku yang macam kayu tu. Kalau ikut aku, rasa macam nak balik terus ja lepas bertentang mata tu. Malu ya amat....Ye la, aku rasa dia…